martes, 2 de febrero de 2010

Te recomendamos ... "La mecànica del cor".

- Génere: Narrativa.
- Títol: La mecànica del cor.
- Autora: Mathias Malzieu.
- Edita: Mondadori.
- Any: 2009.


Jack és un xic que va nàixer en la nit més freda de la història i per aquesta rao, Madeleine, va haver de ficar-li un rellotge de fusta com a cor, d’aquesta manera li va salvar la vida. Però viure amb un cor-rellotge no és senzill.
"U: No toquis les agulles.
Dos: Domina la ràbia.
Tres: No t’enamoris mai
La mecànica del cor depèn d’això."
Estes paraules són les que li repeteix Madeleine a Jack quan este comença a fer-se gran i vol eixir al món exterior, fora del turó en el que ha estat protegit des que va naixer quan s’ha mare el va abandonar. Fins aquell moment, les seues emocions havien estat control·lades per Madeleine, ella no volia que li passara cap cosa roïna, per a ella Jack, és el fill no havia pogut tindre.
Però Jack arriscarà tot per trobar l‘amor de la seua vida, Miss Acacia, una petita cantant miop, que l’encisa des del primer moment que la veu. Jack anirà a escola on haurà de suportar les burles dels seus companys pel tic-tac del seu cor, principalment de Joe l’altre enamorat de Miss Acacia. Per l’amor que sent per Miss Acacia s’en va des d’Edimburg, passa per París on coneix al George Méliès, i després els dos junts van a Granada on per fi la trobarà.
En el seu trajecte Jack es creua amb personatges reals, com Jack el esbudellador, que li dirà una frase molt important en la seua vida: "Ben aviat aprendràs a espantar per existir" i Georges Méliès, el mag–rellotger i cinematògraf que l’ajuda en la seua nova vida en un intent de superar el seus propis temor i mal d’amor.
Miss Acacia actua a l’Extraordinarium, allí la trobarà acompanyat del seu nou amic Georges Méliès. Però sempre sense oblidar a Madeleine, i als seus amics Luna, Anna i Arthur. Jack trobarà un treball, en el tren fantasma, per poder estar a prop de la petita cantant i quan té dubtes pel seu cor-rellotge Méliès li diu: "el que et fa diferent és la teua arma de seducció", amb el suport del seu amic intentará aconseguir l’amor de Mis Acacia.
Mathias Malzieu s’ha donat a conéixer amb aquest conte gòtic a Espanya i al món, ja que ha estat traduït a 14 idiomes, també ha fet una cançó del llibre, amb el seu grup de rock francés Dionysos "Tais Toi Mon Coeur" i ja està preparant l’adaptació per al cine de la má de Luc Besson.

No hay comentarios:


Haz clic en el logo de twitter y síguenos en BiblioAlfafar