sábado, 19 de marzo de 2022

AUTORES/AS LOCALES: BAIXAULI JUAN, ISABEL AMPARO


Casar-se a l'Antic Règim : dona i família a la València del segle XVII. Data d'edició 2003. 
 ISBN 84-370-5657-8
Casar-se a l’Antic Règim. Dona i família a la València del segle XVII ens parla de l'univers socioecnòmic que envolta tot casament i ens perfila la capacitat econòmica de cada segmente de la societat valenciana del Siscents i l'entramat de clienteles que la sosté. Reunir dot per a la filla comporta sempre una sèrie de esforços econòmics per a qualsevol familía. 


Els artesans de la València del segle XVII. Capítols dels oficis i col·legis. Data d'edició 2001. ISBN: 
978-8437052441
Una recopilació normativa d’un bon nombre d’oficis, fonamentada en un fons poc conegut però d’una gran riquesa: el de la Governació del regne. Una visió molt interessant dels conflictes de l’artesanat de la ciutat de València, que ofereix als investigadors una eina útil per a conèixer i estudiar l’evolució de la menestralia al llarg del conflictiu segle XVII.


El treball domèstic femení a la València del segle XVII. Data d'edició 2020. ISBN: 
978-84-7822-848-5
A la València del Sis-cents, les serventes eixien de casa amb un contracte, dit "afermament", negociat pels progenitors uqe les col·locaven amb l'objectiu d'alleugerir les càrregues familiars, ja que era fonamental que la mainada poguera treballar si d'un altra casa. Resolts els problemes d'adaptació, la majoria de la descendència no tornava a la casa paterna, anava de casa en casa fins que definitivament fundava la seua família. Aquest tipus de treball domèstic femení és el que es troba documentat i analitzat, de forma rigorosa, en aquesta obra.
 


No hay comentarios:


Haz clic en el logo de twitter y síguenos en BiblioAlfafar