viernes, 4 de marzo de 2022

AUTORES/AS LOCALES: VIANA MARTÍNEZ, MERCÉ

El misteri de l'andana. Data d'edició 1997. ISBN 84-89663-11-4.
A qui no li agradaria pujar a l’andana de casa de la iaia per tal de descobrir els misteris que envolten un grapat de mobles vells?
A qui no li agradaria obrir un armari ple de pols i poder escorcollar-hi fins trobar-se amb algun atifell fantàstic?
Mercè Viana, escriptora mediterrània que tant estima els records de la infantesa, ens conta amb humor i tendresa una història on dos germans, Clara i Borja, pugen a una andana abandonada en una casa gran del poble on viu la iaia. És aquest un indret misteriós per als protagonistes, tan misteriós que han hagut de passar alguns anys per poder aconseguir el permís de la iaia per pujar-hi.
Clara i Borja viuran una aventura d’allò més increïble. Vols acompanyar-los?.
El vampir mellat. Data d'edició.  Data d'edició 1991. ISBN 84-86970-51-2.
El pare i la mare del vampiret estan molt preocupats. No poden entendre que el seu fill no tinga ni una sola dent i que tot s’ho haja de menjar triturat. Aquest pare i aquesta mare voldran amagar el seu fill perquè ningú no conega el seu secret. Ho intentaran tot perquè el vampiret arribe a ser un vampir com cal. Mentrestant, el protagonista de la història haurà de patir un seguit d’esdeveniments la mar de divertits.

El savi Ciril. Data d'edició 1994. ISBN: 84-7660-199-9.
El savi Ciril i el nan Joan arriben a Quebestic per a fer vacances i, en aquella ciutat, els fan la proposta de millorar la vida dels quebestiquencs. Però els invents del savi provoquen problemes inesperats i divertits.
El savi Ciril i el nan Joan arriben a Quebestic per fer vacances i, en aquella ciutat, els fan la proposta de millorar la vida dels quebestiquencs. Però els invents del savi provoquen uns problemes inesperats i divertits

El mag Floro. Data d'edició 1992. ISBN 84-7660-110-7
A la ciutat de Caramquantsmags ha nascut Floro. Després de plorar per tres vegades, mira a tot el món i riu. Això resulta ser un senyal d'una antiga llegenda. Trencarà Floro la tranquil·litat d'una ciutat de mags?
A la ciutat de Caramquantsmags ha nascut Floro. La criatura, després de plorar per tres vegades, mira a tot el món i riu. Això, que sembla ben normal, resulta ser un senyal d'una antiga llegenda. Trencará Floro la tranquil·litat d'una ciutat de mags?


Laia, una xiqueta mooolt exagerada. Data d'edicció 2004. 
ISBN 84-7660-818-7.

A Laia l'entusiasmen les coses grans, i si són enormes... encara li agraden més! És una xiqueta mooolt exagerada, però descobrirà que les coses menudes també poden ser fantàstiques. Això sí, serà en una GRAN aventura.


Lampla mar de Jules Verne : acostament biogràfic. Data d'edicció 2005. ISBN 84-482-4142-8.
Una clla de cinc amics esudiants de l'Institut, facinats per les novel.les de Jules Verne, proposa a l'ajuntamient de la seua ciutat la creació d'un club dedicat a la difusió de l'obra de l'escrptor francés. A cavi, l'ajuntamient els demana la redacció mensual d'un col.leccionable sobre la vida i obra de verne.
Amb este recurs, els jovens recreen,m des de la seua perspectiva adolescent, els fets literaties, socials i personals més significatius de la vida de l'ilustre escriptor.

Lula i les abelles. Data d'edicció 2010. ISBN 978-84-9824-816-6.

La senyora Lula és coneguda en tota la ciutat pel pentinat estrafolari que es fa cada dimarts. Un dia, un brunzit estrany es converteix en el malson de Lula, i només amb l’ajuda de les seues amigues aconseguirà aturar el que ella creu que és una estranya malaltia...

Iaia, vine amb mi! Data d'edicció 2011. ISBN 978-84-8131-907-1.
Una història deliciosa i profunda sobre la relació d'una nena mexicana amb la seua iaia amb la que viu des que sa mare ha emigrat a Espanya. L'estima i la força de les arrels impregnen el relat. Mercé Viana, escriptora valenciana de llarga trajectòria, ens farà gaudir d'un text redó amb il·lustracions bellíssimes.
Les dones invisibles. Data d'edicció 2018. ISBN:978-84-949087-0-5.
Mercè Viana es fica en la pell de les dones invisibles a la Índia, a dia de hui, obligades a no ser res, sinó ombra dels altres. A la protagonista de la seua novel·la li diuen Indira i la història és un homenatge a totes les Indires del món, «que són invisibles en la societat». I encara que la Índia estiga lluny, l´autora parlava d´un denominador «a les societats aparentment més avançades, pot ser tecnològicament, on el sentit de la igualtat es veu d'una manera disfressada i açò és una lluita continua, no una fantasia».

No hay comentarios:


Haz clic en el logo de twitter y síguenos en BiblioAlfafar